lördag 12 maj 2012

Chokladtårta med hyvlad choklad

Jag fick frågan om hur jag gjorde denna chokladtårta som jag gjorde för mååånga år sedan och här är receptet. Superenkel och otroligt god som man kan variera efter eget tycke och smak. Vilken chokladmousse som helst funkar ju och även ljusa bottnar som skulle göra den lite lättare och inte lika mastig som chokladbottnar gör den.

Chokladtårta
2 chokladbottnar
5 dl grädde
400 g toblerone (eller annan valfri choklad)
4 ägg
150 g hyvlad blockchoklad

Smält chokladen över vattenbad. Viktigt att den inte inte blir för varm, tänk på att vattnet endast ska sjuda och inte koka. Vispa grädden hårt. Ta av chokladen och rör ner äggen. Rör ner chokladen i grädden och rör försiktigt ihop det. Ställ i kylskåp i minst 3 timmar.

Varva bottnarna med chokladmoussen med bottnarna och avsluta med att täcka hela tårtan med hyvlad choklad.

Enklare än så blir det inte :-)

Håll utkik, ett par tårtor som är på väg ut på bloggen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar