Här kommer receptet på gelehallonfluff. Riktigt gott, man känner verkligen smaken av gelehallon. Perfekt att ha antingen som frosting på en cupcake eller som tårtfyllning som jag hade i Snövittårtan.
Gelehallonfluff
75-80 g gelehallon
3 dl grädde
ev lite röd/rosa pastafärg/karamellfärg
Häll grädden i en kastrull och lägg i gelehallonen. Värm försiktigt tills gelehallonen smält.
Det får inte börja koka.
Rör eventuellt ner lite färg om du vill ha en starkare rosa färg på fluffet.
Häll i en burk och låt svalna av. Ställ därefter in i kylskåpet helst över natten men minst 5 timmar så edn blir riktigt kall. Vispa upp och antingen spritsa på t.ex. cupcakes eller använd i tårta.
Mitt tips är att inte försöka med att öka på gelehallonmängden allt för mycket för då blir det bara en geleklump av allt gelantin i godisarna :-)
åh så gott det smaka, har dock inte vispat den än men smaken på ''grädden'' va sååå god <3
SvaraRaderatack för receptet :D
Går de bra med laktosfri grädde?
SvaraRadera