onsdag 4 april 2012

Gelehallonfluff

Här kommer receptet på gelehallonfluff. Riktigt gott, man känner verkligen smaken av gelehallon. Perfekt att ha antingen som frosting på en cupcake eller som tårtfyllning som jag hade i Snövittårtan.

Gelehallonfluff
75-80 g gelehallon
3 dl grädde
ev lite röd/rosa pastafärg/karamellfärg

Häll grädden i en kastrull och lägg i gelehallonen. Värm försiktigt tills gelehallonen smält.
Det får inte börja koka.
Rör eventuellt ner lite färg om du vill ha en starkare rosa färg på fluffet.
Häll i en burk och låt svalna av. Ställ därefter in i kylskåpet helst över natten men minst 5 timmar så edn blir riktigt kall. Vispa upp och antingen spritsa på t.ex. cupcakes eller använd i tårta.

Mitt tips är att inte försöka med att öka på gelehallonmängden allt för mycket för då blir det bara en geleklump av allt gelantin i godisarna :-)


1 kommentar:

  1. åh så gott det smaka, har dock inte vispat den än men smaken på ''grädden'' va sååå god <3
    tack för receptet :D

    SvaraRadera