fredag 6 april 2012

Regnbågstårta


Årets påsktårta blev en regnbågstårta med Angel feather icing. Har länge velat testa på att göra en regnbågstårta så det passar ju perfekt till påsk. Som jag skrivit om tidigare så är jag smått färgbesatt just nu och vill att allt ska ha klara och fina färger så denna tårta är ju perfekt!

Jag gjorde mitt vanliga tårtbottenrecept x3 och delade varje sats i två delar som jag färgade i olika färger. På så vis fick jag två bottnar av varje färg så jag har till en till tårta när lusten faller på ;-)
Jag körde på färgerna gul, orange, lila, rosa, grön och blå. Jag färgade bottnarna med pastafärger. Sedan använde jag Angel feather icing (mjuk marängliknande kräm, recept kommer i ett senare inlägg) mellan bottnarna och till att spackla och spritsa rosorna. Den blev jättesaftig och god. Fräscht med citronen i marängkrämen.

Knäppte några kort på den hemma innan jag stoppade den i tårtkartongen. Tänkte inte riktigt efter då och satte på locket på kartongen vilket jag inte skulle ha gjort då tårtan var ganska hög med sex bottnar. :-) Hemma hos mamma så var då inte rosorna kvar utan satt som ett klet i locket, haha. Men men lika god var den för det.

Tårtan som den såg ut från början :-)
De spritsade rosorna med inslag av gult. Det är ju trots allt påsk ;-)
Tårtan när den kom hem till mamma efter lite missöden i tårtkartongen, men men vad gör det...
Så idag har vi varit på en helmysig påskmiddag hos mamma och pappa. Nu väntar en hektisk helg med lite träning, middag hos goda vänner x2 och påsklunch hos mamma och pappa igen med min farmor. Jag älskar storhelger :-)
GLAD PÅSK!

Btw håll utkik för imorgon kommer påskcupcakesen jag gjorde på citronmuffinsarna.

6 kommentarer:

 1. Du är bra duktig du! Går det att beställa av dig någon gång?

  SvaraRadera
 2. Jätte snygg tårta, inväntar receptet på marängkrämen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka fixa in det imorn :-)

   Radera